vand kefir, ciuperca kefir

"Chefirul de apă", leacul enigmatic din Bucovina

Prin multe cămări ale gospodinelor din Cîmpulung Moldovenesc se găsesc borcane cu un lichid limpede, pe fundul cărora plutesc mici cristale transparente, ca nişte granule de gelatină albă. Cristalele sînt cunoscute sub numele de "Chefir de apă din Caucaz" şi sînt nişte organisme vii enigmatice, despre care nici specialiştii nu ştiu prea multe lucruri. Lichidul în care acestea se dezvoltă timp de 2-3 zile este leacul despre care se vorbeşte atît de mult şi despre care se crede că ar fi unul din secretele renumitei longevităţi a caucazienilor. În Caucaz, lichidul este folosit în loc de apă de băut, fiind consumat la orice vîrstă. Acţionînd ca antioxidant şi detoxifiant, îi fereşte pe localnici de multe boli care le-ar putea grăbi sfîrşitul.

În Bucovina, "cristalele albe" pot fi procurate de la oricine le posedă pentru că, în decurs de o săptămînă, acestea se înmulţesc şi ajung să prisosească. Lichidul considerat miraculos a pătruns în zonă în urmă cu vreo 10 ani, pe post de... "răcoritoare" fabricată în casă, cu efecte benefice pentru toată familia. De obicei, cel care oferă cristalele, oferă şi reţeta utilizării acestora, precum şi un text în care se menţionează că lichidul a fost folosit de către nemţi în cel de-al doilea război mondial pentru evitarea TBC-ului şi că, în Caucaz, este administrat pînă şi sugarilor, pentru a-i face rezistenţi la boli.

Potrivit instrucţiunilor care însoţesc, de regulă, aceste cristale, prepararea lichidului-minune este simplă. Într-un borcan de 3 kg se toarnă 2 l apă de izvor sau de fîntînă (fără clor), în care se dizolvă 4-6 linguri de zahăr şi se adaugă 6 linguri de cristale, o lingură rasă de stafide sau două smochine, după care borcanul se ţine acoperit la temperatura camerei. După ce cristalele şi borcanul sînt bine clătite, operaţiunea se poate relua timp de o săptămînă, pînă ce se dublează cantitatea de cristale. Surplusul se aruncă sau se dă altcuiva. Secretul reuşitei constă în a nu se folosi vase sau ustensile metalice, zahăr cu impurităţi şi apă tratată chimic. De asemenea, igiena şi buna dispoziţie a celui care se ocupă de cristale contează foarte mult. Dacă la manevrează cineva nervos sau cu mîinile murdare, cristalele nu se mai înmulţesc şi mor.

Pînă acum, cert este că nimeni nu s-a plîns că enigmaticul lichid, băut cu regularitate cîte 1-1,5 l zilnic, ar fi făcut rău. Mai mult, persoanele care au consumat timp îndelungat asemenea "răcoritoare" spun că după circa 6 luni au devenit mai sănătoase, mai rezistente la răceli şi au scăpat de kilogramele în plus fără să ţină regim. Localnicii spun că, atît ei, cît şi rude de-ale lor, au beneficiat de îmbunătăţirea lentă dar sigură a stării fizice şi psihice. Lichidul este considerat util (pentru că s-a dovedit eficient) în anemie, astenie, dereglări de metabolism, stres, obezitate, retenţie de apă, ulcer gastric, reumatism, menopauză, boli digestive, renale, respiratorii, întărirea imunităţii, intoxicaţii, furunculoze, răni (aplicat extern, împiedică infectarea) şi chiar în unele forme de cancer incipient. Nu dăunează nici măcar plantelor, care, dacă sînt udate zilnic cu acest lichid, se dezvoltă mult mai viguroase şi mai rezistente la boli.

Poti comanda acum chefir-ul dorit.

Comentarii:

Pandulica
8.iul.10
Stiu de acest chefir de apa de vreo 20 ani pe atunci eram copil si mama spunea ca este o alga marina la fel o pregatea ,si se inmultea,dadea si ea la alte persoane,ceea ce tin minte ca ei o persoana hipertensiva , ii facea bine lichidul acela pe care il prepara si pe care il beea si consider ca este benefica .

RODICA
11.nov.10
AM AVUT SI EU IN ANII 1997-2000,SUNT FOARTE BUNE

Maria
29.dec.10
Eu beau zilnic apa de chefie si este f.f.buna

Diana
12.ian.11
Pt constipatie am citit ca se bea numai 500 ml, e adevarat? eu beau 2 l pe zi.credeti ca e vreo problema la constipatia mea?

Lori
10.feb.11
A FOLOSIT CINEVA PENTRU TIROIDA? CHIAR DISPAR NODULII?

Alexa
19.dec.11
"Chefir de apă din Caucaz este foarte benefic la toate,rezultatele apar in timp.Am avut si eu Chefir de apă din Caucaz am consumat acea licoare magica aproape un an de zile si m-am simtit foarte bine".

Ionel
30.dec.11
"Consum de circa o luna acest chefir.Am probleme respiratorii(posibil astm);alergii.Inainte de a consuma tuseam noaptea in somn si de regula seara inainte de culcare folosaem Ventolin .De cel putin doua saptamani nu am mai folosit acest inhalant si nu mai tusesc noaptea.Cred in efectele miraculoase ale acestui chefir.".

Corahawkeye
21.ian.12
"mama imi facea cand eram mica,prin anii \'90,eu ii spuneam apa de cristale...eram cam slabuta si il luam ptr.pofta de mancare,imi placea si asa,ca si un suc,trebuie mentionat ca la strecurarea lichidului trebuie mare atentie,sa nu treaca nici un rest de cristal,nici acum mare nu am inteles daca e adevarat ca se dezvolta in organism,daca le-ai baut accidental.daca poate cineva sa-mi spuna cum pot sa le procur in sicilia,italia?".

Ionela
03.oct.13
E f.bun ..il consum de 3saptamani si voi vedea la analize daca este efectiv magnific..sper ca DA..

Cony
12.nov.13
"Sunt benefice,cicatrizante,recomand tuturor,sunt superbe atunci ciind se dezvolta."

Marcu Mirela
23.nov.13
"Mie imi regleaza nu numai tranzitul intestinal dar imi restabileste balanta vitaminelor si mineralelor din corp pentru ca inainte de a o incerca aveam o oboseala si o ameteala cumplita iar acum am energie si seara".Adauga un comentariu

(pt a primii un raspuns va rog completati si adresa de email. Nu se afiseaza pe site)

Nume:*
Email:*
Comentariu:*